Producatorii de telefoane mobile promit si se lauda cu display-uri mai mari, mai luminate si adesea mai rezistente. Rezistente la socuri, la apa, la foc, la trecerea rotii masinii peste ele si deja parca traim intr-o lume a SF-ului. Si-or fi avand dreptate. Realitatea, in schimb, ne arata ca ecranele telefoanelor se sparg atunci cand ne asteptam cel mai putin: la o simpla cazatura pe gresie sau ciment.

Sau, in cel mai bun caz, ecranele se aleg cu o crapatura pe care o folosim drept ajutor de incadrare a subiectilor in fotografiile de zi cu zi.

Asta ar putea fi partea amuzanta, dar stim noi ca respectivele crapaturi au tendinta sa se dovedeasca a fi perseverente intinzandu-se parca mai mult decat le permite telefonul.

Insa problemele care pot aparea in urma vulnerabilitatii ecranului sunt multiple si deloc de neglijat.

Folia de sticla reprezinta solutia preventiva sau ultima salvare. Si totusi, cum se utilizeaza?

Cuprins

  • Protectie telefon: importanta
  • Folie de sticla pentru protectie
  • Cum sa aplici folia de sticla pe telefon
  • Ghid pas cu pas aplicare folie de protectie
  • Bonus

Protectie telefon: importanta

Stii cand este cel mai vulnerabil telefonul la cazaturi sau lovituri? Cand este nou! Si nu este neaparat de vina clientul, cat se dovedeste a fi de vina luciul si stralucirea care fac ca telefonul sa alunece printre degete.

Iar cand ne gandim ca tocmai am investit o suma importanta de bani, iar mainile noastre inca nu sunt obisnuite cu noile dimensiuni ale telefonului, suntem tentati sa ne consideram incapabili.

Asadar, importanta protectiei telefonului este justificata, dar nu se limiteaza doar la socuri.

Folie de sticla pentru protectie

O folie de sticla pentru protectie ajuta si impotriva lichidelor (uneori prea fierbinti), respectiv a petelor si prafului pe ecran.

Iar daca folia se murdareste, aceasta ofera o flexibilitate sporita in a alegerea produselor de igienizare care in mod normal ar putea afecta lizibilitatea ecranului. Nu mereu cunoastem sau avem la indemana solutii de igienizare in conformitate cu pretentiile display-ului.

Inainte de toate, sa spulberam cateva mituri: foliile de calitate nu afecteaza senzitivitatea, vizibilitatea, nici claritatea.

Acestea pot avea design ultra-slim, margini rotunjite frumos, adeziv bun care nu permite ridicarea sau deplasarea foliei si sunt rezistente. De asemenea, secundarele sale beneficii sunt ilustrate de straturile anti-praf, respectiv impotriva petelor, confidentialitate bidirectionala si sunt mult mai dure comparativ cu alte modalitati de protectie din alte materiale.

Daca te-ai decis sa-ti protejezi telefonul si vrei sa cumperi o folie, dar nu stii unde se gasesc, ei bine la noi găsești folii de sticla exact pentru smartphone-ul tau.

 

Cum sa aplici folia de sticla pe telefon

Desi probabil exista firme care fac sa para aplicarea foliei de sticla o adevarata treaba de specialisti, intocmai pentru a putea livra ei acest serviciu, in realitate sunt cativa pasi importanti, dar simpli, de care trebuie sa tii cont.

Timpul de lucru este estimat undeva la sub 10 minute.

Instrumente utile: laveta din microfibra, o banda adeziva, o cartela sau un card.

De asemenea, este util sa ai putina indemanare, precizie si rabdare.

Ghid pas cu pas aplicare folie de protectie

Primul pas este acela de a curata telefonul, in special ecranul acestuia. Pentru acest lucru este recomandat sa inchideti telefonul, prevenind situatii neplacute de a primi un mesaj, o notificare sau apasarea unei taste.

In procesul de curatire se urmareste indepartarea oricarei urme de praf, amprente, pete, apa sau bule de aer. Asigurati-va ca telefonul sta orizontal pe un plan drept, bine luminat, sigur si lipsit de praf.

De regula, in ambalajul produsului veti gasi si laveta din microfibra cu care veti efectua curatirea.

Pasul al doilea este cel in care se aplica folia de sticla, dupa cum urmeaza: straturile cu numarul 1, respectiv cu numarul 2, de pe partea opusa, au rolul de a proteja folia si de a instiinta care parte este pe suprafata cu adeziv. In ordinea numerotarii, stratul cu numarul 1 este cel care acopera suprafata cu adeziv si care trebuie dezlipita cu atentie.

Adezivul are rolul de a lipi folia de ecran. Se incadreaza folia perfect pe ecran fara sa se atinga partea adeziva cu degetele sau sa ajunga scame si praf pe suprafata. Pentru a avea mai multa siguranta, poti dezlipi stratul treptat in timp ce aplici folia.

In cazul in care suprafata foliei s-a murdarit, banda adeziva te ajuta sa indepartezi particulele nedorite.

Cel de-al treilea pas consta in indepartarea stratului 2 de pe folia de sticla. Inainte de asta, foloseste cartela sau cardul pentru a inlatura posibilele bule de aer ce s-au format, in special de pe marginile foliei. Verifica daca esti multumit de cum ai aplicat folia, daca este curata si nu necesita mici interventii. Abia acum poti trage de eticheta cu numarul 2 si inlatura stratul foliei.

Felicitari! Acum stii cum se lipeste o folie de sticla pe ecranul telefonului pentru o protectie suplimentara.

 

Bonus: Cum se elimina o folie de sticla pentru protectia telefonului

Dar pentru ca informatiile sa fie complete si sa te ajutam sa nu ai surprize neplacute cu telefonul, iti vom explica si procesul de inlaturare a foliei. Probabil ai aplicat-o gresit, probabil vrei sa o schimbi si vrei sa stii in ce consta aceasta etapa.

Pas 1: Verifica punctele slabe ale foliei. Ne uitam dupa locuri unde se afla bule de aer sau chiar unde folia a inceput sa se desprinda. Daca folia e sparta ai mare grija la cioburi. Foloseste banda adeziva pentru asta.

Pas 2: Uscatorul de par te va ajuta sa generezi caldura de-a lungul ecranului. In jurul a 15 secunde ar trebui sa fie suficient incat sa nu te frigi la degete daca o atingi si sa nu existe riscul de a afecta ecranul telefonului. Utilizati cu grija cartela/ cardul pentru a desprinde folia de ecran. Eventualele cioburi ramase in cazul unei folii sparte se elimina cu un varf subtire (o scobitoare). Reincalziti usor zona daca acestea nu cedeaza pentru a preveni zgarierea ecranului. Posibilul adeziv ramas pe ecran se indeparteaza cu laveta si alcool izopropilic.

 

In incheiere, te invitam sa arunci o privire amanuntita peste beneficiile foliilor de protectie din sticla in catalogul nostru de produse si sa iti faci o idee mai clara despre modalitătile prin care poti investi in protejarea smartphone-ului tau.