Totul porneste de la: ce husa sa imi iau la telefon? Este intrebarea care ne determina sa petrecem cat mai mult timp cautand produsul ideal. Bineinteles, exista riscul sa cadem in capcana ofertelor magazinelor de profil, iar pentru a cunoaste dinainte care este varianta optima, noi va prezentam aspectele esentiale pe care va recomandam sa le aveti in vedere, astfel incat sa va bucurati de cea mai buna protectie pentru telefon.

Cuprins

 • Prezentare tipuri de materiale pentru huse de telefon
 • Avantaje si dezavantaje husa din piele 
 • Avantaje si dezavantaje husa din silicon 
 • Avantaje si dezavantaje husa din plastic 
 • Avantaje si dezavantaje husa metalica
 • Avantaje si dezavantaje husa din fibra de carbon
 • Avantaje si dezavantaje husa din multiple materiale
 • Materialul castigator privind protectia ridicata a telefonului
 • Concluzie

Tipuri de materiale pentru husele de telefon: avantaje si dezavantaje

Exista mai multe tipuri de materiale pentru husele de telefon, iar acestea vin la pachet cu puncte forte, dar si puncte slabe. De aceea, criteriul de selectie cel mai important pentru protectie este rezistenta. Husele rezistente la socuri, in pofida pretului, adesea si a designului, sunt cele care isi indeplinesc cel mai bine rolul: protectia telefonului.

De asemenea, stim ca alegerea ideala consta in a corespunde produsul cu cat mai multe din preferintele consumatorului, de aceea va vom prezenta avantajele si dezavantajele materialelor din care sunt confectionate husele.

Cine castiga titlul de cel mai bun material pentru husa? Husa piele vs Husa silicon vs Husa Plastic vs Husa metalica vs Husa din fibra de carbon – evaluarea incepe!

Huse din piele 

Nu vom intra in amanunte privind diferenta dintre pielea naturala si cea sintetica, suntem siguri ca in acest sens va cunoasteti preferintele. Cert e ca ambele au proprietati care se asemana, astfel ca:

 • Avantaje

Au un aspect de lux, elegant si in acelasi timp sunt simple. Amortizeaza socurile privind carcasa telefonului si ecranul acestuia. Sunt moi si durabile in timp. Ofera mai multa stabilitate pe suprafetele alunecoase. De obicei au spatiu pentru depozitarea cardurilor – util pentru oamenii din zona business. 

 • Dezavantaje

Sunt printre cele mai scumpe produse de acest fel. Telefonul devine mai voluminos datorita dimensiunilor husei, implicit mai greu. Husa se poate zgaria. Nu sunt rezistente la apa, iar termoconductibilitatea poate reprezenta o problema daca telefonul se va incalzi in timp.

 

Huse din silicon

 • Avantaje

Textura moale, placuta la atingere si aderenta pe suprafete sunt principalele avantaje. Aceste avantaje sunt completate de rezistenta la apa si eficienta din punct de vedere al termoconductibilitatii. Pretul e accesibil. Sunt usoare.

 • Dezavantaje

Daca modelul de husa nu este produs ceva mai recent, acestea devin un magnet pentru praf. Termoconductibilitatea poate deveni o problema in cazul in care este foarte utilizat telefonul in zone calde. Mainile pot transpira usor. Nu ofera protectie 100%. Sunt inconfortabile la scoaterea sau introducerea din buzunar. Sunt limitate la posibilitatea personalizarii husei dupa propriul gust.

 

Huse din policarbonat, poliuretan sau polipropilen: plastic

 • Avantaje

Diversitatea modelelor de husa e mult mai mare. Pretul este accesibil. Intretinerea si curatarea acesteia e mult mai avantajoasa. Telefoanele nu se vor incalzi. Sunt rezistente si durabile. Nu provoaca disconfort in utilizare.

 • Dezavantaje

Se zgarie foarte rapid. Aluneca de pe suprafete. Sunt rigide. La socuri foarte puternice pot crapa. Nu confera un stil telefonului si nici statut social. 

 

Huse/ carcase metalice

 • Avantaje

Rezistenta si durabilitatea in timp reprezinta principalele puncte forte al acestui tip de material. De asemenea, nu vor contribui la supraincalzirea telefonului. Din punct de vedere electrostatic si electromagnetic, acest tip de material reprezinta un scut (util iarna pentru cipul telefonului si pentru sanatate). Designul poate reprezenta un mare avantaj pentru cei care prefera o astfel de textura metalica sau culori simple.

 • Dezavantaje

Sunt rigide si se pot deforma la socuri foarte puternice. Desi sunt usor de intretinut, datorita prafului, necesita mai des o curatare. In zonele cu semnal slab, aceste tipuri de huse reprezinta o problema. Pretul e de asemenea unul mare.

 

Huse/ carcase din fibra de carbon

 • Avantaje

Sunt considerate ca fiind cele mai rezistente. Sunt durabile in timp. Au un aspect elegant. Sunt usoare.

 • Dezavantaje

Sunt foarte scumpe. Personalizarea acestora nu reprezinta un punct forte. Ideea de chimicale s-ar putea sa nu corespunda unor principii ale unor consumatori.

 

Huse din multiple materiale

In incercarea de a diminua cat mai mult din dezavantajele huselor, diversi producatori au optat pentru un mix de materiale. Un astfel de exemplu il reprezinta materialul poliuretan termoplastic (TPU).

 • Avantaje

Materialul este flexibil, dar are si duritate sporita, oferindu-i rezistenta la socuri. Comparativ cu alte tipuri de materiale, acesta ramane mai mult timp fixat pe telefon. Rezolva problema alunecarii la introducerea in buzunar si cea a prafului. Pretul este accesibil.

 • Dezavantaje

Diversitatea modelelor si culorilor, respectiv anti-aderenta si rezistenta la socuri puternice nu reprezinta puncte tari. In cazul celor transparente, nu acopera eventualele defecte pe care le are telefonul (unii opteaza pentru huse doar dupa ce telefonul a inceput sa se deterioreze). 

Exista de asemenea huse din metal si sticla, iar lista poate continua.

 

Ce material asigura o protectie ridicata a telefonului tau? 

Care este cel mai bun material pentru husa sau care este materialul castigator? Acum ca ati parcurs avantajele si dezavantajele celor mai frecvente tipuri de materiale folosite pentru huse si/sau carcase – va puteti da seama ca materialele cu o duritate mult mai ridicata reusesc sa ofere protectie ridicata. Rezistenta materialelor isi spune cuvantul. 

Pentru a ne pastra obiectivitatea vom evita sa dam verdicte castigatoare in dueluri precum husa piele vs husa silicon, lasandu-va sa decideti singuri ce anume vi se potriveste.

 

Concluzie

Cel mai bun material pentru husa care sa ofere o protectie ridicata telefonului are totodata o serie de dezavantaje de care trebuie sa se tina cont. Astfel ca metalul s-ar potrivi celor care lucreaza in anumite medii de lucru (precum cel al constructiilor) sau gamerilor. Iar cei care sunt prezenti intr-un domeniu ceva mai office vor opta pentru piele sau fibra de carbon. 

Indiferent de tipul de material care vi se potriveste cel mai bine, noi stim ca dezavantajele acestora pot fi diminuate prin calitatea materialelor folosite. 

De aceea va invitam sa rasfoiti catalogul nostru de produse unde sunt prezentate toate beneficiile, dar si caracteristicile pentru fiecare produs in parte, astfel incat sa faceti cea mai buna alegere in functie de compatibilitatea cu telefonul – acesta este un alt criteriu important de care tinem cont in alegerea husei ideale pentru propriul device. 

In acest sens am pregatit si un articol despre cum sa alegi husa de telefon perfecta pentru nevoile tale