De cate ori ti s-a intamplat sa ti se strice telefonul pentru ca nu era protejat cu husa potrivita?

Indiferent de brandul de smartphone pe care il avem, sau de pretul pe care l-am platit pentru a-l achizitiona, este important sa-l protejam cu o husa de telefon. Exista o multime de modele, multe dintre ele asemanatoare la prima vedere, care insa prezinta diferente semnificative. Uite ce trebuie sa ai in vedere atunci cand iti alegi husa pentru telefon:

Materialul husei

Cea mai des intalnita problema cu care ajungem in sevice cu smartphone-ul este ecranul spart. Ecranele telefoanelor sunt foarte vulnerabile atunci cand impactul are loc asupra coltului device-ului, punctul in care este concentrata forta exercitata asupra sticlei.

Se recomanda astfel sa alegem o husa realizata dintr-un material care sa absoarba socul, cum ar fi siliconul sau cauciucul. Husele din silicon acopera foarte bine partile vulnerabile ale telefonului, astfel ca riscul de spargere a ecranului se reduce considerabil. Specialistii recomanda evitarea huselor de plastic, care nu numai ca nu absorb socul, ci il si transfera telefonului.

Forma husei

Standard: acest tip de husa protejeaza spatele si marginile telefonului, lasand ecranul accesibil in totalitate. Designul simplu al huselor standard se potriveste celor mai multi utilizatori, datorita faptului ca au o greutate redusa, datorita protectiei pe care o ofera si accesibilitatii pe care o permite.

Bumber: cu toate ca acest tip de protectie lasa spatele descoperit, colturile sale sunt realizate din materiale care absorb socurile si previn deteriorarea telefonului. Carcasele de tip bumper sunt foarte usoare, insa ofera protectie limitata.

Fill cover: sunt acele huse care prezinta o parte de protectie atat pentru spatele telefonului, cat si pentru ecranul acestuia. Sunt ideale pentru cei care folosesc foarte des telefonul, expunandu-l astfel mai multor riscuri.

Book: sunt husele in forma de carte, asa cum sugereaza si numele, care acopera spatele si lateralele telefonului cu o parte si ecranul telefonului cu cealalta parte. Sunt ideale pentru persoanele care nu folosesc foarte des telefonul, datorita faptului ca accesul la ecran nu mai este atat de rapid, insa compenseaza prin protectia sporita a ecranului.

Plic: se mai nuesc si pouch, sunt acele huse care acopera ca un plic telefonul. Asigura un grad ridicat de protectie, dezavantajul este insa ca trebuie sa scoatem telefonul din husa pentru a-l folosi. Partea buna este ca husele de tip plic nu sunt create pentru un singur model de telefon, ci se pot utiliza pentru mai multe tipuri de smartphone-uri de dimensiuni asemanatoare.

Wallet: acest tip de carcasa seaman foarte mult cu un portofel, de aici si denumirea. Permit pastrarea cardurilor de credit, a banilor sau a altor obiecte de dimensiuni mici.

Protectia contra apei

Cu toate ca nu sunt la fel de intalnite ca problemele cauzate de lovirea telefonului, accidentele “acvatice” au loc in special in timpul concediului petrecut la mare.  Se pare ca nu putem sta departe de telefon nici atunci cand facem o baie in mare, astfel ca, pe timpul concediului putem sa inlocuim husa pe care o folosim de obicei cu o husa subacvatica.

In magazinul nostru gasesti o multime de huse pentru telefon, una sigur este potrivita pentru smartphone-ul tau!