În era tehnologiei, marii jucători din piața telefoanelor mobile au dezvoltat atât de mult camerele smartphone-urilor, încât astăzi poți spune fără să greșești că multe dintre acestea sunt mai bune decât anumite aparate foto încadrate la categoria profesionale. Asta ne ajută pe noi, utilizatorii, să ne putem folosi telefoanele nu doar pentru cele mai bune selfie-uri și cele mai interesante live-uri, ci și pentru a capta imagini pe care mai apoi să le folosim în diverse scopuri business. 

Alegerea unui telefon care să aibă o cameră excelentă nu este, însă, cea mai ușoară misiune, mai ales într-o piață aproape sufocată de oferte care mai de care mai atractive. De aceea, ți-am pregătit mai jos cele mai bune modele de smartphone-uri care, zicem noi, au cele mai bune camere foto de până acum. Iată ce îți recomandăm să alegi:

Apple iPhone 11 Pro sau 11 Pro Max

Acest model de iPhone are o cameră excelentă, cu trei obiective combinate perfect pentru fotografii sau videouri excepționale. Unul dintre obiective are un unghi larg, de 12 megapixeli, dar și o deschidere F/1,8, un teleobiectiv de 12 megapixeli cu diafragmă F/2.0 și o lentilă cu unghi larg de 12 megapixeli și o deschidere F/2.4. Toate aceste specificații îți garantează fotografii uluitor de clare, indiferent de locul sau momentul zilei în care ai avea nevoie să surprinzi un cadru anume. 

Și dacă tot a venit vorba de orice moment al zilei, dacă vei cumpăra acest telefon, producătorii săi îți garantează imagini curate chiar și pe timpul nopții, cu cât mai puțin zgomot de fundal, cu condiția să stai nemișcat cât timp faci fotografiile cu lumină foarte limitată. 

Mai mult decât atât, Apple a investit și în feat-urile corespondente înregistrărilor video ale camerei de pe iPhone 11 Pro care permit captarea cadrelor în 4K la 60 fps.

Huawei P30 Pro

Nici brandul chinezesc nu s-a lăsat mai prejos când a venit vorba de adaptarea și perfecționarea camerelor de pe telefoanele mobile, așa că a folosit trei lentile pentru acest model inovator. Unul dintre obiectivele camerei unui Huawei P30 Pro are 40 de megapixeli și o diafragmă F/1.6, o lentilă este ultra-largă, cu 20 de megapixeli și diafragmă F/2.2, iar teleobiectivul are 8 megapixeli și o diafragmă F/3.4. În plus, chinezii de la Huawei au optat și pentru un senzor de timp pentru a măsura corect profunzimea imaginii. 

Față de modelul lansat anterior, adică P20 Pro, îmbunătățirile stau în hardware-ul telefonului, dar și schimbarea obiectivului de 20 de megapixeli dintr-un monocrom la unghi larg. Mai mult decât atât, asiaticii s-au folosit și de inteligența artificială pentru a oferi utilizatorilor extrem de multe opțiuni de cameră, aceasta alegând automat setările în funcție de contextul în care este folosită, rezultând imagini impecabile. 

În plus, dacă vei folosi acest telefon, vei beneficia și de funcția suplimentară de slowmotion diferită de alte setări ale altor telefoane prin captarea a 960 de cadre pe secundă, la 720p, dar și opțiunea Super Macro, pentru fotografii care uimesc prin claritate. Modelul P30 Pro are un display AMOLED de 6.47 inch și o baterie suficient de mare, care să-ți permită să folosești telefonul întreaga zi pentru poze excepționale.

Samsung Galaxy Note 10 Plus

 

Din topul nostru nu putea lipsi un alt titan al acestui domeniu, Samsung, care excelează cu ultimele modele de telefoane lansate. Și camera de pe Note 10 Plus impresionează cu trei lentile care combină obiectivul principal, de 12 megapixeli și diafragmă variabilă F/1.5 până la F/2.4 cu stabilizarea optică a imaginii. Teleobiectivul de 12 megapixeli F/2.1 și lentila cu unghi larg de 16 megapixeli cu deschidere de F/2.2 se completează cu un senzor time-of-flight R pentru o claritate a adâncimii excelentă. S Pen-ul poate fi de mare ajutor nu doar atunci când vrei să convertești scrisul de mână în cel de tipar sau când vrei să desenezi în 3D, ci și pentru a controla de la distanță telefonul, inclusiv camera acestuia. Acestea sunt cele mai bune trei telefoane ale căror camere foto te vor impresiona, cu siguranță. Dacă urmează să cumperi un model descris mai sus, nu uita să îl protejezi cu o husă de calitate și cu o folie de protecție, pe care le poți comanda de pe site-ul nostru

 

Surse foto:

https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/afi-aj-apropiere-birou-caiet-914931/

https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/apple-mar-iphone-smartphone-3571093/

https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/afaceri-afi-aj-aparat-apropiere-1036619/

https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/act-afaceri-argint-argintiu-768474/